Δικαίωση απολυμένων σε καφετέρια στο Χαλάνδρι

 

παρέμβαση στο κέντρο Χαλανδρίου, για να καταλάβουν τα αφεντικά πως δεν αστειευόμαστε ούτε δουλεύουμε απο χόμπι. Είναι ο χρόνος μας …..είναι η ζωή μας!

 

ΜΟΝΟ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΤΡΑΕΙ

Πριν από δυο χρόνια στο Χαλάνδρι, στο cafe bar “B-BLUZ”, διεξήχθη ένας εργατικός αγώνας όπου δύο εργαζόμενοι διεκδίκησαν πλήρη ασφάλιση και δώρο Πάσχα. Μετά την συμμετοχή τους στην 48ωρη απεργία (7-8 Μάιου 2016) που είχε κηρύξει το Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων ήρθε και η (εκδικητική) απόλυση τους. Η απάντηση ήταν άμεση. Ένας μήνας δυναμικών παρεμβάσεων από το σωματείο στο οποίο και ήταν οργανωμένοι οι δυο εργαζόμενοι, αλλά και από τοπικές συλλογικότητες και καταλήψεις, άλλοτε με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από το μαγαζί, άλλοτε με την μορφή διαδηλώσεων στο κέντρο του Χαλανδρίου. Σε μια περιοχή όπου η βιομηχανία της διασκέδασης συγκεντρώνει έναν μεγάλο αριθμό χαμηλόμισθων και στρεσαρισμένων εργατών-τριών.

Το καλοκαίρι του 18’ κι αφού η υπόθεση του B-BLUZ είχε καταλήξει στα δικαστήρια λόγω της αδιάλλακτης στάσης της εργοδοσίας, βγαίνει δικαστική απόφαση που δικαιώνει εξ ολοκλήρου τους δυο εργαζόμενους. Υποχρεωτικές επαναπροσλήψεις, καταβολή των δεδουλευμένων αλλά και μισθών υπερημερίας (μισθοί που θα λάμβαναν αν δεν είχαν απολυθεί). Μια δικαίωση για τους δυο εργαζόμενους και για όσους-ες στήριξαν τον αγώνα μέχρι τέλους. Μια θετική δικαστική έκβαση όμως δε παύει να είναι παρά μια υπενθύμιση για μας πως αυτό που έχει σημασία είναι η σύγκρουση και οι δυνατότητες που αναδύονται όταν παλεύουμε πλάι-πλάι, χτίζοντας εμπιστοσύνη και αλληλεγγύη. Με αυτή την κίνηση αποδεικνύεται ότι τα αφεντικά δεν είναι άτρωτα. Είναι η βάση για να καταστήσουμε τον ταξικό ανταγωνισμό ικανό να επιβάλει αδιαπραγμάτευτα τα εργατικά μας συμφέροντα.

ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ B.BLUZ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ!

Νομάδες | εργατική συνέλευση στα βορειοανατολικά 
Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Αγ.Παρασκευής 
Κατάληψη κτήματος Πραποπούλου 
Κατάληψη έπαυλης Κουβέλου
Αναρχική – αντιεξουσιαστική συλλογικότητα  Σε τροχιά σύγκρουσης

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*