Ένα παράδειγμα Αλληλεγγύης: Βέροια – Πετράλωνα – Χαλάνδρι

Ο σύντροφος οικοδομος ΧΨΩ, δέχθηκε ιατρικές υπηρεσίες στον Κοινωνικό Χώρο για την Υγεία στα Πετράλωνα (Κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ) το καλοκαίρι του 2015. Το κόστος της θεραπείας του καλύφθηκε από μέρος ποσού που δόθηκε από την Αναρχική ομάδα ΜΠΑΡΟΥΤΙ (Βέροια) στον ΚΧΥ, που συγκεντρώθηκε από φεστιβάλ οικονομικής ενίσχυσης.

Ο σύντροφος ΧΨΩ με χαρά – και χωρίς να είναι υποχρεωμένος – αποδέχθηκε την πρόταση και ανταπέδωσε απλόχερα την αλληλεγγύη που δέχθηκε, προσφέροντας για 2 ημέρες τις οικοδομικές του  εργασίες στην Κατάληψη του Κτήματος Πραποπούλου στο Χαλάνδρι, τον Οκτώβρη του 2016.

Η Αλληλεγγύη όταν δεν είναι αμφίδρομη, αν και εξακολουθεί να είναι σημαντική, χάνει μεγάλο μέρος της αξίας της εμπίπτοντας στην έννοια της φιλανθρωπίας, στερώντας έτσι από οποιοδήποτε εγχείρημα αυτο-οργάνωσης την εξέλιξη και διάχυσή του,αλλά και υποσκάπτοντας την προοπτική μιας “άλλης” κοινωνικής πραγματικότητας, που μόνο στην πράξη μπορεί να κατακτηθεί.

Συντροφικά,
Κατάληψη Κτήματος Πραποπούλου

 

%cf%83%ce%bf%ce%b2%ce%b1%cf%84%ce%af%cf%83%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%b1%cf%80%ce%bf-1%cf%83%ce%bf%ce%b2%ce%b1%cf%84%ce%af%cf%83%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%b1%cf%80%ce%bf-2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *