"Πρότυπο – Καινοτόμο – Σχέδιο Ανάπτυξης"… και "ο λύκος φυλάει τα πρόβατα!"

Αύριο, Δευτέρα 05/03, ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Ζαφειρόπουλος, θα παρουσιάσει το “πρότυπο καινοτόμο” σχέδιο για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του ρέματος Πεντέλης-Χαλανδρίου. Ένα σχέδιο που ανέρχεται στα 48 εκατομμύρια ευρώ με συντελεστές μεταξύ άλλων τεχνικές εταιρείες και την cosmote (!). Απώτερος σκοπός όπως αναφέρεται ειναι αναδειχθεί το πράσινο της περιοχής, χωρίς να κρύβει τις προθέσεις του, δηλαδή, πως κάτι τέτοιο μπορεί να συνδυαστεί με την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας αλλά και τη δημιουργια νέων υποδομών! Που; στη περιοχή του ρέματος Πεντέλης-Χαλανδρίου το οποίο είναι προστατευόμενο απο το Σύνταγμα, και ένας απο τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου.


Προσεχώς θα δοθεί link για το εν λόγο “σχέδιο ανάπτυξης”, στο οποίο παρουσιάζονται αναλυτικά -αν και επιμελώς κρυμμένες- όλες οι βλέψεις για την εμπορευματοποίηση του φυσικού πλούτου. Ή για την ακρίβεια… “την ανάπτυξη του φυσικού και οικονομικού δυναμικού της ρεματιάς“, όπως περιγράφεται και μέσα στο σχέδιο.


Επειδή κάποιοι χτίζουν για εμάς ένα μέλλον που δε μας αρέσει, επειδή μπορούμε να γκρεμίσουμε τις φιλοδοξίες όσων πιστεύουν πως όλα πουλιούνται, θα είμαστε όλοι αύριο στις 11.30 στο σταθμό του μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας, όπου θα γίνει και η παρουσίαση του “σχεδίου ανάπτυξης“.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΟ ΡΕΜΑ
ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΜΠΕΤΟΝ, ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΨΕΜΑ!

_________________________

…ακολουθούν φωτογραφίες απο την παρέμβαση που πραγματοποιηθηκέ τελικά στο σταθμό του μετρό:

Στην πρώτη φωτογραφία δε φαίνονται πολλά, δυστυχώς, αφου πρόλαβαν αμέσως οι δυνάμεις της αστυνομίας να καταστείλουν την “επιθετική” μας ενέργεια, να ανοίξουμε πανό, μέσα στο μετρό. Το ευχάριστο είναι οτι είχαμε την υποστήριξη μερικών περαστικών που μόλις είχαν κατέβει από το συρμό.

…και στη δεύτερη φωτογραφία φαίνεται η συνεχιση της προσπάθειας μας έξω από το σταθμό.

Κατά τα άλλα ο δήμαρχος προσπάθησε να πείσει πως τα σχεδία εκκατομυρίων ευρώ, συμφωνούν με το προεδρικό διάταγμνα για τη ρεματία, κατί το οποίο δε μπορούμε να δούμε πως μπορεί να συμβαίνει με κριτήρια κοινής λογικής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *